Karolinertrampet

19:e Karolinertrampet avgjort
Cykeltävling i klassisk Kroppefjällsterräng

Vädergudarna har i år mjukat upp banan en aning men under tävlingen var det mestadels sol när OK Kroppefjäll lördagen den 16:e juni 2013 arrangerade det 19:e Karolinertrampet.

Som vanligt valde de flesta cyklisterna att ta sig an den riktiga utmaningen och köra tre varv på den tuffa banan. Trots en hel del regn de senaste dagarna i området häll banan fint för det rekordstora startfältet, för första gången på många år var det nämligen över 100 startade vilket är väldigt glädjande. Det råder helt klart en positiv cykeltrend där troligtvis Cykelvasan har fått före detta cyklister att åter ta upp sporten och även nya att ge sig ut i skogen.
Att tillväxten är god märktes också då flera unga cyklister valde att köra 10km i stället för den kortare 3,5km banan som ändå blev en stor klass med nästan 20 startande.
Alla resultaten finns nu utlagda på hemsidan. Klicka här för 3,5 km och 10 km.. För resultat på 30 km, klicka här.


Segrarna 2013


Segrare på långa banan 30 km blev Anders Johansson från Kvänum IF på tiden 1.16.48, drygt tre minuter före tvåan Donaldh Andersson från Uddevalla CK. Trea blev Simon Gabrielsson från Borås.

Damloppet dominerades av Mikaela Hellström från Uddevalla CK som körde in på imponerade 1.44.04 och tvåa blev Ida Siggelkow GKN Aerospace. Snabbast på den kortare banan 10 km blevIsac Albinsson, CK Wänerhof på tiden 31.08.

På 3,5 km-banan för barnen vann Tobias Fält från Bäckefors, följd av Erik Johansson SK Granan och Hugo Porath Uddevalla CK. Tobias och Hugo körde även 10km klassen efteråt och placerade sig i mitten av resultatlistan vilket får se som en mycket bra prestation av två killar på 12 och 10år.

Jan-Erik Falk är ensam om att ha genomfört samtliga 19 (!) Karolinertrampen.

Stort tack till alla cyklister och publik och vi hoppas att ni haft en riktigt trevlig dag hos oss.
Vi tackar också alla funktionärer, sponsorer, markägare och alla andra som hjälpt till och gjort arrangemanget möjligt.
Extra stort tack till Kroppefjäll Hotell som ordnade den goda lunchen till alla deltagarna.


Maila oss gärna frågor eller dina synpunkter på årets Karolinertrampet, positiva eller negativa, så vi vet vad som vi lyckats bra med och vad vi bör förbättra till nästa år. Epost: info@karolinertrampet.se

Det vore väldigt roligt att få se er allihop här igen på nästa års Karolinertrampet!

Hälsningar OK Kroppefjäll

Starten 2010

SponsorerKaroliner, av Carolus, den latiniserade formen av namnet
Karl, var benämningen på soldaterna inom Sveriges armé
under kungarna Karl XI och Karl XII (1660-1718).
I regel hade de blå rockar med gult foder, uppvikta nedtill.
Källa: Wikipedia


Nästa sida