Karolinertrampet

24:a Karolinertrampet avgjort
Cykeltävling i klassisk Kroppefjällsterräng

Stämningen var fantastisk när OK Kroppefjäll lördagen den 2:e juni 2018 arrangerade det 24:a Karolinertrampet.

I det varma (heta) och soliga vädret med runt 30 grader på termometern valde de flesta cyklisterna att ta sig an utmaningen att köra tre varv på den tuffa terrängbanan. Återigen var det många startande vilket är väldigt roligt.
Den positiva cykeltrend vi sett de senaste åren håller i sig, där troligtvis Cykelvasan har fått före detta cyklister att åter ta upp sporten och även nya att ge sig ut i skogen.
Att tillväxten är god märktes också då flera unga cyklister valde att köra 10km i stället för den kortare 3,5km banan som ändå blev en stor klass.
Alla resultaten finns nu utlagda på hemsidan, se menyn till vänster.


Starten 2016


Det torra underlaget gjorde den nyröjda banan extra snabb i år. Snabbast på långa 30 km banan 2018 blev Stefan Hellman, CK Vänershof, med tiden 1.08.59, hela 4 minuter och 27 sekunder före tvåan den unge och lovande cyklisten Hugo Porath, Camp Dalsland, och trean Björn Broberg Hunneberg Sport o Motion, 7 minuter efter Hellman.
Ingen av de två anmälda damerna fullföljde loppet på 30 km.
Först på korta 10 km banan blev Felix Bergman CK Sundet, 28.00 strax före Elliot Karlsson 28.10, Uddevalla CK. Trea Simon Lidhage CK Sundet 29.25
Snabbast dam på 10 km blev Claudia Donat Uddevalla, 41.19 före Felicia Eriksson 46.42 och trean Hilda Karlsson 1.02.19.
På barnens 3,5 km var Melvin Stenman SK Granan först i mål på tiden 12.15. Tvåa blev Oliver Emanuelsson, SK Granan, tid 15.13 och trea Axel Broberg SK granan, tid 16.48.Stort tack till alla cyklister och publik och vi hoppas att ni haft en riktigt trevlig dag hos oss.
Vi tackar också alla funktionärer, sponsorer, markägare och alla andra som hjälpt till och gjort arrangemanget möjligt.
Gällande bestämmelser för motionslopp gjorde att vi tyvärr inte kunde ha någon prisutdelning men vi hoppas att äran i loppet är god nog.

Maila oss gärna frågor eller dina synpunkter på årets Karolinertrampet, positiva eller negativa, så vi vet vad som vi lyckats bra med och vad vi bör förbättra till nästa år. Epost: info@karolinertrampet.se

Det vore väldigt roligt att få se er allihop här igen på nästa års Karolinertrampet!

Hälsningar OK Kroppefjäll

Nöjd cyklist En öjd cyklist till

Barnstarten 2016
SponsorerKaroliner, av Carolus, den latiniserade formen av namnet
Karl, var benämningen på soldaterna inom Sveriges armé
under kungarna Karl XI och Karl XII (1660-1718).
I regel hade de blå rockar med gult foder, uppvikta nedtill.
Källa: Wikipedia


Nästa sida